Framgångsrik medverkan på Underbarabarn-mässan Skriv ut Skicka sidan
2010-10-14 08:49

Med stor energi och entusiasm medverkade flera av Hela barns medlemmar på mässan Underbara barn i Stockholm 8-10 oktober. Det visade sig att de flesta besökarna inte visste om att det var otillåtet att behandla barn under 8 år med komplementär- och alternativmedicin CAM. Många besökare Hela Barn kom i kontakt med blev upprörda över att lagen ser ut som den gör och vill att den förändras så att föräldrar ska kunna välja vård för sina barn likvärdigt med övriga Europa.

 

Det var inte bara svenska besökare som uttryckte oro för denna begränsning, även besökare från Finland, Grekland, Storbritannien, Tyskland, Holland, Danmark och Norge var förvånade över att vi i Sverige halkat efter inom detta område. Även personal inom svensk sjukvård och omsorg tyckte att vi gör ett viktigt arbete för barnens bästa.

 

Zarah Öbergs medverkan i Hela Barns monter var mycket uppskattat av såväl besökare som av oss i föreningen.

Hela Barn var med på mingelkväll med utställare i samband med mässan och fick där kontakt med flera personer som vill starta ett samarbete med Hela Barn eller på något annat sätt bidra till utveckling i vårt fortsatta arbete.

Sammantaget konstaterar vi att det var överväldigande positiva reaktioner från alla som kom till vår monter och det var ett stort antal. Det kom även en person som yttrade sin kritiska ställning till vårt arbete men i relation till helheten kan vi se att denna röst försvann i mängden av allt det positiva som resten av deltagarna förmedlade.

Som resultat av denna mässa har vi fått ny energi att fortsätta jobba framåt, stärkta av alla människor som med glädje stödjer Hela Barns visioner och mål.
Tack till alla företag och privatpersoner som på olika sätt stöttar och hjälper till i det arbete som vi anser vara så viktigt för barnens framtida hälsa i Sverige.
Och varmt välkomna alla nya medlemmar!