Reportage - Personliga berättelser

Här finner du personliga berättelser från våra medlemmar, om barns hälsa och tillfrisknande.
Vi hoppas att dessa berättelser från verkliga livet ska vara till hjälp och stöd för fler.

Vill du dela med dig av något du varit med om?

Hör av dig till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressenOm Emma. Skriv ut Skicka sidan
2010-12-23 06:17

När Emma var ungefär ett år upplevde både mamma och pappa att något inte stämde. Hon sov bara korta stunder och grät eller skrek väldigt ofta precis som om hon hade ont. När flickan började med fast föda åt hon stora mängder och det var då som diarréerna började ta fart.
– Hon kunde ha svart diarré upp till 20 gånger varje dag, säger mamma.
Föräldrarna tog henne till läkare men läkaren sa att de skulle sluta att oroa sig eftersom alla barn är olika. Om det blev värre råddes de att komma tillbaka. Och det blev värre. Vid 1,5 års ålder vägde Emma 6,5 kilo. Ögonen var insjunkna, huden var genomskinlig och hennes föräldrar levde i förtvivlan. Då hade de återvänt till läkaren flertalet gånger, men fick samma svar. ”Oroa er inte, det går säkerligen över”.

Läs mer...
 
Komplementärmedicin naturligt i tysk sjukvård Skriv ut Skicka sidan
2010-10-18 09:35

I Tyskland som i många andra länder är det mycket vanligt med CAM-behandlingar även av barn och bebisar. Bland de vanligaste hittar du homeopati och osteopati men det finns många olika terapiformer som gäller under samma bestämmelser.

För att självständigt kunna arbeta med CAM måste man vara "heilpraktiker", som är en slags basmedicinsk utbildning. Om du själv inte är "heilpraktiker", kan du ändå arbeta under en sådan eller under t ex en läkare.
Många läkare, sjukgymnaster mm vidareutbildar sig också ofta inom CAM.

Läs mer...
 
Känslan av maktlöshet - i Sverige Skriv ut Skicka sidan
2010-09-20 21:27

Amanda var bara ett par veckor när hennes föräldrar upplevde att det var något som inte stämde med deras lilla baby. Den nyfödda skrek mycket, vaknade hela tiden och verkade orolig vid amning. Den lilla flickan hade kalla händer och fötter och föräldrarna upplevde också att hon hade knip i magen. Trots att hon inte var förkyld hostade hon och dessutom dreglade hon ständigt trots att hon inte fick tänder.
– Jämför man med vårt första barn så var det en stor skillnad. Hon verkade aldrig riktigt nöjd, säger Eva-Lotta, Amandas mamma.
På Barnavårdscentralen, BVC sa de att alla barn är olika och att föräldrarna inte skulle bekymra sig.
Det gick ytterligare en vecka och föräldrarna kontaktade återigen BVC.
– Då rekommenderade de oss att istället ge Amanda bröstmjölk med sked, vilket inte hjälpte. Hon var fortfarande inte nöjd, skrek mycket och sov väldigt korta stunder och vi började också bli väldigt trötta, säger Eva-Lotta.

Läs mer...
 
Barnepilepsi - ett minne blott! Skriv ut Skicka sidan
2010-08-30 19:49

ammande babyVeronika satt bekvämt i soffan och ammade sin lilla baby Anna, sex månader. De stunderna var riktigt mysiga, lilla Anna åt med god aptit och mamma och baby kommunicerade och njöt av varandras närhet.
Plötsligt hände något. Anna närapå ”försvann”.
– Det var otäckt. Det kändes nästan som om hon var helt borta. Hon bara försvann. Jag fick ingen kontakt med henne när hon låg där vid mitt bröst. Anna är vårt första barn så vi kände oss väldigt osäkra på vad som var normalt eller onormalt. Jag blev ordentligt rädd, säger mamma Veronika.

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 2