Njut av semester i Karlskoga

Karlskoga, det är en stad som ligger i Värmland. Här passar det utmärkt att ha semester. Det eftersom att det finns en massa att se och göra i denna staden så väl som att det även finns mycket i hela Värmland att ägna sig åt. Staden har en lång och rik historia. Det var även här som Alfred Nobel skrev sitt testamente som gäller Nobelpriserna. Den herrgård han bodde sina sista år, Björkborns Herrgård är idag ett museum som går att besöka. Karlskoga kommun är även känt för järnbruket Bofors och att det var kung Karl IX som 1589 gav staden sitt namn, efter sig själv.

Upplev hela Värmland

När du väljer att bo i Karlskoga kommun, så har du även valmöjligheten att åka runt i Värmland med för övrigt. Det går att åka till Kristinehamn, Degerfors med mera som ligger en bit från Karlskoga. I själva Karlskoga finns det så klart även en del att göra. Sen finns det många bra boendealternativ, samt att du har många bra restauranger att äta på! I Karlskoga finns sjön Möckeln, om du vill bada, fiska eller paddla kanot.

För äventyr finns Boda Borg, där man kan göra saker som påminner om fångarna på fortet. Sedan finns det även flera andra museer, samt att staden även har en bra shopping. Det finns det mesta du behöver helt enkelt.
Så planerar du en semester i Värmland, se till att göra ett stopp i Karlskoga ett par dagar i alla fall!